Jaar en dag hebben wij voor het prepareren van
onze maden visproteinen gebruikt (van purple produckts of van pro logic).
Er is echter zeer moeilijk aan te komen.
We moesten dus wel voor een alternatief zorgen. Dit vonden we bij Marukyu,
namelijk SF400 met als hoofdingidient 'krill'. Krill is een verzamelterm voor
garnaalachtige ongewervelden die behoren tot de orde euphausiacea.
Krill vormt een zeer belangrijk deel van het zooplankton in de oceanen rond de
noord- en zuidpool.
Woensdag maden kopen,afzeven en per halve liter een soeplepel SF400 met de maden
vermengen. In de koelkast bewaren. Elke dag opschudden. Verder doen we er niets
aan. Dit worden de maden waarmee we gaan bijvoeren.
Aan de haak verkies ik dode krill-maden. Een deel van de maden, krijgt wat extra
krillpoeder en wordt in een plastic zakje gestopt. De lucht wordt volledig uit
het zakje gedrukt, dit wordt hermetisch afgesloten en het verdwijnt voor
minstens enkele uren in de koelkast. We verhuizen ze dan van de koelkast naar de
diepvries en na 24 uur zijn ze klaar voor gebruik(mogen gerust langer in de
diepvries blijven, dat speelt geen rol).
Minstens 6 uur voor we gaan vissen,halen we de dode gekrillde maden uit de
diepvries. Deze zijn nu lang en zacht en tijdens het ontdooien zullen ze de
krillflavours verder opslorpen. Niets belet je met dode gekrillde maden bij te
voeren.
Ook in de feeder doen ze uitstekend hun werk. Ik bestel mijn FS400 via het
internet. Vissen mag gerust wat moeite kosten en zo heb je toch altijd een
streepje voor op de rest die er die moeite niet voor over heeft.
Hebben we na een wedstrijd of visdag maden over,dan gaan deze terug richting
thuis en we vriezen ze in.
Zodoende hebben we zo goed als geen verlies...
Een artikel van de wedstrijdvisser Ieper.
|