Klik hier om naar index droomvissen te gaan

Pacora/Plagioscion surinamensis/Koebi/Black drum
 

Max. lengte/gewicht: 70cm. 50cm meest voorkomende lengte.
Leefgebied/gedrag: Tropisch, zoet en brak water. Zuid Amerika: Amazone en Magdalena rivier gebied en kustrivieren in Suriname. Leeft in mondingsgebied en lagere delen van rivieren. Voed zich met vis. Is een belangrijke voedselbron in bepaalde streken. In Suriname zeer geprezen voor zijn smakelijk vlees. scholenvormend in de paaiperiode. In het Brokopondo Stuwmeer in Suriname is hij in de maand September/oktober/November steeds te vinden op dezelfde plaatsen in het meer, op een diepte tot -30 meter. De locale vissers bevissen hem daar dan ook massaal.
Vistechniek:
Tegen de bodem, met kleine visjes als aas. Men laat het lood naar de bodem zakken en haalt dit dan 1 meter terug om vastraken te voorkomen. de hengeltop bewegen we ligt op en neer om wat actie in het aas te brengen. Bij de minste beet, meestal een trillend topeinde,  slaan we aan. Zelf probeerde ik het vissen met een paternoster met afhoudertjes en twee zijlijntjes, de derde had ik verwijderd. Deze manier van vissen bleek zeer effectief. Miste men een aanbeet, dan volgde er vaak onmiddellijk een volgende op de tweede aasvis. Het was een onderlijn van Profisch met 3 plastiek bezemaanhoudertjes van 15cm en eagle klauwhaken nr6. Sommigen vangen hier tot 200 vissen per dag. Hoewel leuk voor eenmaal is het in feite een vissen voor de pan, en heeft slechts weinig met sportvissen te maken op deze manier.
Een andere gelijkaardige manier van vissen die kan gebruikt worden is deze zoals bij het vissen op houting met de Hegene paternoster. De Hegene paternoster kan je vinden bij montages divers.
Eigen vangsten: Suriname, Brokopondo stuwmeer, vissen tot max 1kg
 

Foto 1: Onderlijn montage. Foto2/3 de visplaats.
    
Klik op de afbeelding voor een vergroting  

 

 

Links naar Video's Youtube
https://youtu.be/X3KdDF4PEE0
 
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.