Klik hier om naar index droomvissen te gaan

Moroko/Brycon Falcatus
 
Max. lengte/gewicht: 35cm/1 kg.  Leefgebied/gedrag: Tropisch.Zuid Amerika: Rivieren in Guyana, frans Guyana, Amazone en Orinoco riviergebied. Komt voor in rivieren. Omnivoor. Weinig bekend over deze vis. 
Vismethode:
Werphengel en alle klein kunstaas. Best scoorden kleine mini plugjes en spinners.
Ik maakte kennis met deze vis in Suriname op de Nickerie rivier. Ik trof hem aan juist bovenstrooms op stroomversnellingen in vrij ondiep water (max 40cm). Hij was te vangen met spinners en kleine pluggen.
De vis komt voor in kleine  verspreide groepen. Wanneer je er enkele gevangen hebt, of er een miste verplaatst de groep zich vaak een tiental meter. Ook waren de vissen vaak te vinden tegen de oeverbegroeiing aan. Tegen de oeverbegroeiing aan volgde de aanbeet meestal bij het neerkomen van het kunstaas op het water, of onmiddellijk na het opstarten. Op andere plaatsen viel de vis het kunstaas aan vanuit zijn schuilplaats achter de stenen. De aanbeet was altijd vrij heftig gevolgd door wild opspringen wat vaak resulteerde in de vrijheid. Zeker meer dan 50% van de vissen wist tijdens de dril nog te ontsnappen. Op licht materiaal een vis van formaat. 
Eigen vangsten: Niickerie rivier bij de Blanche Marie watervallen. Een tiental exemplaren waarvan de grootste rond de 500 gram.
 
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.