klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
Heurne & Den Heuvel
Foto's
 

1 Heurne 2 den heuvel
klik op de foto voor een vergroting
Plan
Grotere Klik op het icoontje in de linker benedenhoek voor een satelliet beeld.
Gegevens Scheldemeander Heurne den Heuvel is gelegen in Oost Vlaanderen nabij het plaatsje Heurne. Het water heeft een oppervlakte van 1,22 hectare. Het water is circa 35 meter breed. De gemiddelde waterdiepte is gemiddeld 1,5-2meter.
Het doorzicht bedroeg tijdens de bemonstering circa 0,3 meter. Het bodemsubstraat is veelal zand. Lokaal is slib gevonden met een maximale dikte van 0,1 meter. Submerse vegetatie was tijdens de bemonstering niet aanwezig. De oevers zijn beperkt begroeid met riet.
 
Vissoorten Visbestandsonderzoek 2018:
In de Scheldemeander Heurne den Heuvel zijn in totaal 11 vissoorten gevangen namelijk, aal, baars, blankvoorn, brasem, giebel, karper, pos, bittervoorn, rietvoorn, vetje, blauwband. De omvang van het visbestand is geschat op 460,5 kg/ha en 28.149 stuks/ha. De visbiomassa bestaat met name uit karper (56%) en giebel (36%). Op basis van aantal is vetje dominant (91%).

 
Vergunning Visverlof Vlaamse gemeenschap. In Den Heuvel, dat is de arm naast de boerderij mag gevist worden.
De arm ernaast "Heurne" is in handen van de groenen en hier geld een visverbod.
 
 Stekken In de Scheldemeanders wordt, met uitzondering van de meander te Meilegem, uitsluitend recreatief gehengeld door witvishengelaars, roofvishengelaars en karpervissers. Onttrekking van vis door hengelaars is minimaal.
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.