Home   Email  

 

 

 

 

Vistechnieken - Big game - Artikel
Klik op de afbeelding voor een vergroting  
 

Klik hier om terug te keren naar artikels big game index

 
Popperen in de branding van de tropen   


Popperen is een nieuwe trend die vrij goede resultaten oplevert. Voor deze manier van vissen is een speciale uitrusting niet eens nodig. Een stevige, strakke zware plughengel van ca. 2.7 meter en een zoutbestendige werpmolen is meestal genoeg voor Europese wateren of licht popperen. Vis je op bestemmingen waar een grotere maat roofvis aanwezig is zoals in de tropen, dan is een zwaardere uitrusting verstandiger. Je moet dan resoluut kiezen voor de zwaarste spinhengels en minstens een klasse molen zoals een Stella van Shimano.
Nog belangrijker dan de uitrusting is de keuze van je stek. Deze is de branding en liefst er middenin.  Het is dan ook vaak nodig dat je een flink eind het water in moet om je popper op die plaats te krijgen.  Sta je zo een tijd in de branding, vergeet dan zeker niet het belangrijkste onderdeel, een deftige hoofdbescherming tegen de brandende zon. Is er op je stek dan nog wat bodemstruktuur en/of liggen er nog wat rotsen, dan zit je gegarandeerd goed.
Voor de lichte visserij zijn poppers van ongeveer 15cm en een gewicht tot 40gram groot genoeg. In de zwaardere klasse gebruik je poppers tot 20cm en een gewicht van 100 gram.
Beperk je ook niet alleen tot het strand, ook in de lagunes is er vaak een enorme rijkdom van rovers die gerust een popper willen.  Vissen als tarpon, jack crevalle, snappers, pompano, baracuda enz..... zijn allen vissen die met deze manier op een spectaculaire wijze te vangen zijn.

Poppers vis je zoals gebruikelijk in het oppervlak op de manier zoals je het ook bij ons moet doen ; met rukken van de hengeltop de popper spetterend terugvissen. Enige verschil, in de tropen moet het binnenvissen echter een flink stuk vlugger.


Double M pencil popper 116 gram
 


Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.