Klik hier om naar index droomvissen te gaan
 
Snoekachtigen   niet Europees     soorten
 
 
Muskie/Exos masquinongy/muskellunge
Max. lengte/gewicht: 
183cm/31.8 kg in 30 jaar.
Leefgebied/gedrag: Nauw verwant met onze snoek. Sportvis Inheems in Noord Amerika, elders vaak uitgezet. Grote meren, Hudson Baai, Missisipi rivier bassins, Canada. In zacht tot stilstaand water van rivieren en meren.
Solitair , jager, predator. Hongerige vissen eten zowat alles dat beweegt en in hun bek past. Tot prooien met een kwart van hun eigen lengte. Ze jagen vooral op het zicht en kunnen ook in het donker voldoende zien. Houd van begroeid water met veel schuilplaatsen. Ook vaak in vrij ondiep water te vinden of in rivieren in de vaak diepe poelen onder de stroomversnellingen. De beste tijd voor de vangst van een muskie is de lente, als het water door de zomerzon begint op te warmen.
Vismethode:   Met kunstaas, werpend, of trollend. Alle levend aas, zwevend met dobber of op de bodem. Vaak ook groot dood aas op de bodem. De aasgrote mag beslist 18 cm en  groter zijn. Muskie staat erom bekend vaak het aas gedurende lange tijd te volgen. Ze verblijven ook nooit lang in helder water, al komen ze er wel. En de beste kans bied bewolkte hemel. Op zonnige dagen is dat dan weer in de vroege morgen en late avond uren.

 
Amur pike/Esox reichertii
Max. lengte/gewicht:
 100cm/16kg. Leefgebied/gedrag: Zoetwater. AziŽ: Amur riviergebied.
Levenswijze en vangstmethode idem als Europese snoek. Foto: Amur Pike - Exos reichertii - +/- 18kg - 120cm - Rusland - Amur rivier.
 
Colorado pikeminnow/Ptychocheilus lucius
Max. lengte/gewicht: 180cm. Leefgebied/gedrag: Noord Amerika: Colorado rivier gebied in Wyoming, Colorado, Utah,New Mexico , Arizona, Nevada, en  Californie, USA en Mexico. In kleine en grote rivieren. Vaak zijn de grotere exemplaren te vinden in diepe pools met rotsige of zand bodem.
 

Vistechnieken algemeen voor snoek
 

Deze zijn gelijkaardig als voor onze inheemse snoek en met enige aanpassing op dezelfde manier te bevissen
klik hier voor vissen op/snoek

 

 
Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.