klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
De Melleput - E3 Vijver - De Melle / Zevendonk
Foto's     
(klik op de foto voor een vergroting)
Plan
Klik op het icoontje in de linker benedenhoek voor een satelliet beeld.
Gegevens De Melleput werd uitgegraven ten behoeve van de aanleg van de E3, vandaar de bijnaam E3 put. Hij is gelegen in Zevendonk een gehucht van Turnhout, langs de autosnelweg E34 van Antwerpen naar Eindhoven, Even voorbij afrit 24.
Het is een 25 hectare glashelder viswater gelegen in het groene gelijknamig domeinbos. Lengte 930 meter. Grootste breedte 480 meter. De put zelf heeft een maximum diepte van 11 meter. 
De oevers zijn natuurlijk en licht aflopend. De bodem is zandig en de oeverzone loopt vrij snel af naar dieper water. Op enkele rietgordels en wat waterlelies en andere waterplanten na, is er weinig begroeiing. Al was er vroeger meer begroeiing, en kan dit dus veranderen.
Op de vijver worden verschillende watersporten beoefend en deze zijn gereglementeerd door een politie reglement. Een infobord bij de ingang van het domein geeft hierover informatie. Zo is het hengelen enkel toegelaten in de aangeduide viszones ten Noorden en zuiden van de plas.
Vanwege de zandbodem is de plas eerder voedselarm.
 
Vissoorten Visbestandsopname IBW 2014: 
In de Mellevijver zijn tijdens het onderzoek in totaal acht vissoorten gevangen. Dit zijn de soorten baars, blankvoorn, brasem, paling, pos, rietvoorn/ruisvoorn, snoek en zeelt. De omvang van het visbestand wordt geschat op 24,9 kg/ha en 359 stuks/ha. Het bestand bestaat op basis van visbiomassa en op basis van aantallen voornamelijk uit blankvoorn (respectievelijk 63% en 68%), gevolgd door baars (respectievelijk 11% en 13%) en paling (respectievelijk 11% en 7%).
 
Vergunning Visverlof Vlaamse gemeenschap.
Bijzonderheden

Bereikbaarheid:
Op de E34 neem je afrit 24 richting Kasterlee.

Als je de brug afrijdt is het net voor je beneden aan de brug bent links in (aan de autokeuring)

Je kunt daar niet anders dan direct terug links.

Volgen tot het einde en dan rechts op het T-punt de bocht om en 1 ste links.

Dan kom je op een verhard weggetje dat uitkomt op "De Melle".

Als je daar aankomt parkeer je de wagen en je gaat te voet verder.(materiaalkarretjes kunnen zeer handig zijn!) 

 

 Stekken  
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.