klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
Domein de palingbeek
Foto's
     
 
Plan ven
klik op het icoontje in de linker benedenhoek voor een satelliet beeld.

 
Gegevens Ligging in het gelijknamig provinciaal domein te Ieper-Zillebeke. Het is een oude kanaalsleuf van circa 2 km lang, 20 meter breed en maximum 2.5 m diep. Alleen het eerste stuk is bevisbaar.  De oevers zijn natuurlijk. Max 0.5 meter tot het water. Langs beide zijden loopt een wandelpad. Er is oeverbegroeiing van lissen en waterlelies. De wagen moet op de parking of langs de weg achtergelaten worden. Het domein is autovrij.
Vissoorten Voorn - rietvoorn - brasem - karper - zeelt - snoek - paling....
Vangstmeldingen van karper tot circa 10kg. Verder is er een mooi bestand aan grote zeelt +2kg en mooie ruisvoorn aanwezig.
Vergunning Vergunning Vlaams gewest. Er zijn wel nog enkele Algemene domeinregels die ook de vissers moeten respecteren zoals Lawaaihinder.
Bijzonderheden In het domein is een bezoekerscenter en er zijn 4 bewegwijzerde wandelpaden. Verder is er een speelbos, zwemzone, cafetaria en een jogging omloop 
 Stekken De beste stek is op het einde van de vaart, Hier houd zowel zeelt als karper zich vaak op in het ondiepe water. Soms zie je hier de staarten van zowel zeelt als karper boven water komen als de vissen op hun kop in de modder wroeten.
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.