klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
Kanaal  Briegden-Neerharen
Foto's

 
Plan
Klik op het icoontje in de linker benedenhoek voor een satelliet beeld.
Gegevens Het kanaal Briegden-Neerharen is gelegen in de provincie Limburg en vormt het verbindingskanaal tussen het Albertkanaal en de Zuid-Willemsvaart. Het kanaal is gelegen tussen de gelijknamige plaatsen Briegden en Neerharen. Het kanaal heeft een lengte van 4,8 kilometer en een gemiddelde breedte van circa 60 meter. Het kanaal staat in verbinding met het Albertkanaal en watert af op de noordelijk gelegen Zuid-Willemsvaart. Het kanaal is vrij van verbredingen. De oevers worden gekenmerkt door damwand en zijn verstevigd met beton.
De waterdiepte is gemiddeld drie meter en de zandbodem is nagenoeg vrij van slib. Het doorzicht bedroeg tijdens de bemonsteringen circa anderhalve meter..
Er is geen vegetatie aangetroffen.
 
Vissoorten Visbestandsopnamen 2018:
In totaal zijn zeven vissoorten aangetroffen namelijk, aal, baars, blankvoorn, karper, pos, marmergrondel en zwartbekgrondel. De omvang van het visbestand is geschat op 70,7 kg/ha en 311 stuks/ha. De visbiomassa bestaat voornamelijk uit karper (85%). Op basis van aantal bestaat het bestand met name uit zwartbekgrondel (77%). De conditie van de aangetroffen vissoorten kan als normaal tot goed worden beschouwd. Naast vis zijn er zeventien gevlekte Amerikaanse rivierkreeften gevangen. Er is tevens een prachtige goudkarper gevangen.
 
Vergunning Visverlof Vlaamse Gemeenschap
 Stekken  
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.