klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
De Lienne
Foto
 
   
Gegevens Lengte: ~28 km.   Breedte: tot 10 meter.
Diepte: 30cm tot 1 meter. 
Natuurlijke oevers. Bodem meestal rotsen en keien.
Gelegen in de provincie Luik is deze rivier voor veel vissers de plaats om zalmachtigen te belagen. Tussen ongerepte oevers stroomt ze door een uiterst charmante vallei, en overal in het water kronkelen stevige vlagzalmen en uit de kluiten gewassen forelen. Op de Lienne en haar zijrivieren zijn dan ook niet minder dan vier visverenigingen actief.
De Lienne ontspringt op een hoogte van meer dan 500 meter, ergens tussen de gehuchten Regné en Hébronval. Daar is haar loop nog erg smal en goed verborgen. Het is pas in de buurt van de N89, die Baraque Fraiture en Vielsalm verbindt, dat ze zich zichtbaar manifesteert. Niet ver van Liemeux wordt ze al snel heel wat breder door de vele zijrivieren die in haar uitmonden en die stuk voor stuk paaiplaatsen voor de forel zijn.
Een tiental kilometer verder klieft de Lienne dan opnieuw door het Ardense reliëf en wordt ze aanzienlijk smaller. De rivier neemt hier de vorm aan die ze zal behouden tot aan haar samenvloeiing met de Amblève in Targnon: aan de ene kant een steile beboste oever, aan de andere kant glooiende velden en weilanden.
Ter hoogte van Chevron mondt de Chavanne in de Lienne uit. Dit riviertje en haar vallei zijn het paradijs op aarde voor forelvissers: een ongeschonden waterkant, verschillende leuke vislocaties, kristalhelder water en een helling die je zou doen denken dat het hier om een alpenrivier gaat.
 
Visbestand  Belangrijkste vissoorten: Forel, vlagzalm , barbeel , snoek, baars, elrits.
Op dit parcours kom je veel beekforellen en vlagzalmen tegen: zij voelen zich de koning te rijk in dit snel en gestaag stromende water. Hier kan gebruikgemaakt worden van alle methodes om op forel te vissen, en nog het meest van het vissen ‘au toc’. En de nimfvissers zullen op de Lienne en haar zijrivieren al helemaal hun hartje kunnen ophalen
 
Vergunning vergunning van het Waalse gewest.
Te verkrijgen in ieder postkantoor.

Bijkomende Vergunningen van de verenigingen:
Opgelet : Contacteer de visvereniging(en) voor de specifieke plaatselijke regels.

Fédération des sociétés de pêche Vesdre-Amblève
Rue Neuve 35, 4860 Pepinster  Tel./fax: +32 (0)87 46 08 95

Société Royale la Lienne
Jean-Marie Laurent, voorzitter Tel.: +32 (0)495 67 55 38
Alphonse Servais, secretaris  Tel.: +32 (0)80 31 94 33

Société Lienne et Chavanne
Alain Meyer, secretaris  Tel.: +32 (0)80 21 69 41

Société des pêcheurs de la Lienne
Henry Zimmerman, voorzitter  Tel.: +32 (0)86 43 33 02
Albert Volvert, secretaris  Tel.: +32 (0)86 38 86 69

Société les Pêcheurs Réunis
Réne Michiels, secretaris  Tel.: +32 (0)4 264 49 8


 

gegevens van vissen in Belgie

Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.