klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
Het Broek / Blaasveldbroek      -     Willebroek
Foto's

 
Plan  
Klik op het icoontje in de linker benedenhoek voor een satelliet beeld.
Gegevens Staatsdomein en natuurgebied het broek/arkenbos is ontstaan door turf steken. Er zijn  15  vijvers die opengesteld zijn voor vissers in totaal ongeveer 15ha water.
 Veel vijvers zijn met kleine doorgangen met elkaar verbonden en enkele zijn geļsoleerd.
De grootte van de vijvers varieert van 0,5 tot 2 hectare. De maximale diepte van de vijvers is 1,5 meter. De vijvers zijn helder met veel plantengroei. Denatuurlijkeoevers zijn begroeid met riet,overhangende bomen en struiken.
De vijvers zijn gemiddeld 2 a 3 meter diep en hebben meestal een kleibodem. De oevers zijn natuurlijk en er zijn heel wat waterplanten in de vijvers waaronder grote waterleliebedden en onderwater vegetatie.
 
Vissoorten Visbestandsopname 2016:
In het huidige onderzoek zijn vijf vijvers bemonsterd
In totaal zijn 13 vissoorten in de vijvers van Blaasveldbroek aangetroffen: Baars, blankvoorn, brasem, karper, paling, pos, snoek, bittervoorn, kolblei, riet-/ruisvoorn, vetje, zeelt en zonnebaars.
Het aantal soorten varieert per vijver.
Snoek is in deze vijvers de belangrijkste roofvis, in de vangsten zijn enkele grote snoeken aangetroffen.

 
Vergunning Visverlof Vlaamse gemeenschap.
Bijzonderheden 4 uitgestippelde wandelroutes in natuurgebied.
Bereikbaar:

Via de E19, Antwerpen-Brussel, afrit Mechelen-Noord, richting Willebroek, na 3 km aan rotonde richting Blaasveld, na 1km eerste straat rechts, de Bezelaerstraat, na 1 km derde straat rechts Broekstraat, in de Broekstraat bevindt zich de parking van Het Broek.

Via de A12, Antwerpen-Brussel, afrit richting Mechelen, aan tweede rotonde richting Blaasveld,zie wegbeschrijving via E19.

Aan de rand van het domein is er een parking, je moet wel te voet naar het water.
 

Accomodatie  Verschillende hotels en pensions in de onmiddellijke omgeving en in de stad Mechelen. Inlichtingen bij boswachterhuisje tel: 03.4869292
 Stekken  
Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.