klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
Het Karperveen / Houthalen
Foto's
 
   
Gegevens Gelegen in Limburg.
1,4 Ha. Diepte: 1m tot 1m80
Bodem: overwegend zachte modder bodem met harde zand en steen plekken
Bestand: spiegel/schub/goudkarper/graskarper/snoekHet Karperveen heeft een heel persoonlijk karakter. Ieder putje, kuiltje en grashomp werd door heen de jaren gevormd door moeder natuur.

 

Het Karperveen is een echt veenwater met zeer veel obstakels boven en
onder water. Het aanzicht van de verdronken bomen en veenhopen doet
direct denken aan het beroemde Franse Rainbow Lake, vandaar noemen
vissers het soms wel “Mini Rainbow”.

Ook de vele vissen gaan een hele tijd terug in de geschiedenis. Door de jaren heen is het bestand op een evenwichtige manier aangevuld en is er niets van de nostalgie van weleer verloren gegaan.
 
Stekken
info 
Vissen op het Karperveen vereist wel ervaring in obstakelvisserij, wat de moeilijkheidsgraad dan ook verklaard.
Om het gemakkelijker te maken is er een degelijke roeiboot voorzien, waar een elektromotor kan worden op gemonteerd. Tijdens de dril is het dan ook verplicht om de roeiboot te gebruiken in de moeilijkere zones. Een bewaarzak, weegschaal met driepoot, schepnet en onthakingsmat worden voorzien om een overdracht van ziektes te vermeiden. Aan het water ligt een woning, voorzien van alle nodige comfort. Enkel toiletgerief, handdoeken en beddengoed (dekens/kussens/bed overtrek) is zelf mee te brengen.
Er zijn twee 3 dubbele bedden voorzien en er kunnen nog enkele extra bedchairs in de woning worden gezet. Alles om te koken en te eten is reeds voorzien alsook een degelijk gasfornuis. De woning krijgt zijn elektriciteit van een grote (stille) stroomgenerator. De afrekening van het verbruik doen we bij uw vertrek. Op 5 min van het domein, zijn alle nodige winkels gelegen. Hondjes zijn natuurlijk toegelaten maar het gebruik van poepzakjes is vanzelfsprekend verplicht.
 
Tarieven Het Karperveen wordt enkel in zijn geheel
verhuurd met een maximum van 4 vissers
Prijzen kunnen steeds wijzigen, zie hiervoor dan ook de site.
Deze kan je bereiken door op onderstaande banner te klikken.
info@gills-scales.be
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.