klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
Kriephoek / Gavere
Foto's
 
Plan  
GKlik op het icoontje in de linker benedenhoek voor een satelliet beeld.ven
Gegevens Deze oude scheldearm is ontstaan door kanalisering van de schelde.
Lengte 1km. Breedte 20 tot 39 meter.
De dieptes van Scheldemeander Kriephoek variŽren van 0,8 tot 1,7 meter. Langs het hele water staan bomen en enkele oevers zijn begroeid met riet.
 
Vissoorten Visbestandsopname 2013:
Op Scheldemeander Kriephoek wordt de visbiomassa geschat op 332 kg/ha en de densiteit op 3000 stuks/ha, wat kan worden gezien als een gemiddeld visbestand. Op basis van gewicht wordt het visbestand gedomineerd door karper (42%), giebel (38%) en blankvoorn (10%). In aantallen wordt het visbestand gedomineerd door blankvoorn (56%), giebel (13%) en bittervoorn (10%). Er zijn 14 vissoorten aangetroffen.

Er is een groot bestand van kleine karper, giebel en kroeskarper.
De meest beviste soort is echter de karper, waarvan er +10kg exemplaren zwemmen.
 
Vergunning Visverlof Vlaamse gemeenschap.
Opgepast, een groot deel van de oevers is natuurgebied.
Bijzonderheden Er is een kleine parking waar je de wagen kan plaatsen.
Je kan de parking bereiken via de Sluis straat.
 Stekken Geplaatst door Gino op 11 augustus 2012

De Kriephoek te Semmerzake, tja dat is dan gelukkig toch nog andere koek. Daar kan je nog vissen. We zijn er ook een heel stuk oever waar we niet mogen vissen verloren (reservaat aan het bos) maar je kan er nog hengelen en er zit wel degelijk van alle soorten vis op.
Het krioelt daar van de kroezen, giebels en kleine karpers maar er is amusement te beleven, met maden volle bak. Wil je iets minder van die karperachtigen vangen dan ga je best eens met mais of piertjes vissen. Zet je dan ook niet helemaal vooraan omgeving parking maar ga iets verder richting bos. Daar vang je rapper eens een brasem tussendoor en zeker meer van die mooie voorns ook. Bovendien zit er op de Kriephoek ook heel wat grotere karper en die kan je ook op de vaste stok aan de haak krijgen maar ze er effectief uithalen dat is een andere zaak natuurlijk. De karpervissers kennen De Kriephoek maar al te goed want vaak zitten daar meer karpervissers dan witvissers aan de waterkant, regelmatig vangt men er een +10 Kg. karper.
Ik ben er in mijn verlof 3 keer gaan vissen op witvis met de handlijn op max. 10 meter, telkens ongeveer een uur of vijf en op verschillende plaatsen. Steeds verder naar achteren richting bos toe.
De eerste keer had ik 65 vissen, bijna allemaal kroezen, grote en kleine door elkaar en ook enkele keren kapot van grote karpers. De tweede keer zat ik al iets verder en terug veel kroezen maar toch ook 3 brasems en een tiental blieken van rond de 25 cm en meer. Daar ben ik gestopt met de teller op 60 stuks.
De laatse keer zat ik nog verder, iets voor den bos, en daar ving ik meer afwisseling van vis. Kroezen (alweer) maar ook platjes, 6 dikke brasems en bliek van alle maten. Daar had ik in totaal 75 vissen. Als bonus heb ik er ook een karper van rond de 3 kg gevangen.
De Kriephoek kan voor de witvisser een namiddagje plezier opleveren. Dat zie je ook aan het aantal vissers dat er komt, steeds meer dagvissers aan deze scheldemeander.
Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.