klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
t'wit Ven / Beerse
Foto's
 
   
Gegevens
 
Adres:Koloniedijk Beerse. tel: 04 75 55 02 13  info@hengelsportwitven.be
http://hengelsportwitven.be/
Het domein heeft 3 visvijvers met een historische achtergrond die terug gaat tot 1905. De vijvers zijn ontstaan door het ontginnen van klei en die later natuurlijke vijvers werden. In de jaren 1950 werd er door de arbeiders een visclub opgericht en momenteel worden de vijvers commercieel uitgebaad.
Vijver 1 is de wedstrijdvijver en heeft een gemiddelde diepte tussen de 1.2 en 2.5 meter.
Vijver 2 is de alround vijver met dieptes tussen de 1.2 en 2.5 meter en een oppervlakte van 6000 m.
Vijver 3 is de karpervijver met een oppervlakte van 4ha en een diepte van 2 tot 4m.

De vijvers kunnen individueel of in clubverband afgehuurd worden, en er zijn ook een groot aantal wedstrijden. Wil je dus rustig gaan vissen, informeer vooraf op de site of er die dag geen evenement plaats vind.
 
Visbestand Er zit witvis en roofvis maar de bezetting van het Witven bestaat voornamelijk uit karper met een formaat van 1 tot 3 kg.  Om te winnen moet je tijdens wedstrijden al snel een 60 kg bij elkaar weten te vangen.
 
Reglement Afhankelijk van welke vijver verschillen de reglementen, zie hiervoor de site:
http://hengelsportwitven.be/regelementen/

 

Extra info
van een visser
Het mooie van ’t Witven is dat je er kapitalen voor hoeft uit te geven om een visje te vangen. Met een bakje maden, mais of korrel 130 kom je al een heel eind. Je hebt overigens weinig keus wat dit zijn ook meteen de enige aassoorten die je op deze vijver mag gebruiken.
In deze tijd van het jaar (maart/april) zijn maden veruit favoriet. Tegen eind april/begin mei wordt het tijd om over te gaan schakelen op korrel 130. Gevist wordt er dan op een baitbandje, een hair of met het hairlassosysteem van Gamakatsu. 
De meeste vissers op ’t Witven doen aan het zogenaamde “plopvissen”. Plopvissen  is eigenlijk hetzelfde als overloodvissen. Gevist wordt er met een vaste dobber en een 6 tot 8 grams loodhagel. Monteer deze op een 18/00 hoofdlijn en knoop er een 16/00 onderlijn aan en klaar is Kees.
Ingooien doe je zoveel mogelijk met een gestrekte lijn. Hou je hengel dan meteen maar vast want de aanbeten die volgen zijn meestal snoeihard. Even niet opletten en je hebt het nakijken.  Aanslaan hoeft vaak al niet, de karpers haken zich meestal vanzelf.
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.