<
 

                                                                

                          
                        klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
Verdronken Toren / Malakoffdomein
Foto's        
 
Plan  
Gegevens Het Malakoffdomein in Lembeek bevat een oude, afgesneden Zennemeander. De ene kant van de heuvel is een kasteelpark waarvan het kasteel verdwenen is. Op de andere heuvelkant kun je genieten van bos en bloemrijke graslanden. Hier pronkt dé folie van Halle en omstreken: de Malakofftoren.
De Grote Zenne-Verdronken Toren heeft een oppervlakte van 1 ha en maximale diepte van twee meter. Het water staat in verbinding met het kanaal Brussel-Charleroi. De oevers van het water zijn begroeid met kruidige vegetaties en enkele struiken en bomen. Het water was tijdens de bemonstering voor ca. 50% bedekt met eendenkroos en er is geen onderwater vegetatie aangetroffen.

 
Vissoorten Visbestandsopname 2017:
Er zijn 12 vissoorten aangetroffen. Baars, blankvoorn, brasem, driedoornige stekelbaars, giebel, karper, paling, snoek, Kroeskarper, rietvoorn en zeelt en winde.
Op basis van gewicht wordt het visbestand gedomineerd door rietvoorn (25%), blankvoorn (17%) en baars (16%). Op basis van aantallen wordt het visbestand gedomineerd door baars (42%) en rietvoorn (36%).

Na de herinrichting zijn vanaf 2015 tot de uitvoering van het visstandonderzoek verschillende bepotingen uitgevoerd om het visbestand op te starten. Na de uitvoering van het visstandonderzoek zijn in het najaar van 2017 aanvullende uitzettingen gedaan.
Vergunning Visverlof van de Vlaamse gemeenschap.
Plan
 Stekken  
Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.