Klik hier om naar index droomvissen te gaan

Witte haai/Great white shark/carcharodon carcharias 
 
   
 
Max lengte/gewicht:
792 cm/3400 kg
Leefgebied/Gedrag:
Subtropisch. Rif geassocieerd. Zee en brak water. Dieptebereik 0 tot -1280m. Water temperatuur 10 tot 30c. In open zee en kustgebieden. Vaak dichtbij de surfinglijn en gaat soms ondiepe baaien binnen. Ook vaak in de nabijheid van kolonies zeeleeuwen op eilanden. In open water boven riffen en rond continentale platen en stroomnaden. gewoonlijk solitair of in koppel, vormt geen scholen.
Gevaarlijk, vooral in kreken en baaien.
Voeding: alle vissen en dieren, waaronder dolfijnen, zeehonden en zelfs kleine walvissen.

Extra hengel tips:
Witte haaien zijn echte monsters. Een springende witte haai is echt een bangelijk zicht, en zeker nooit meer te vergeten. Ook als een witte haai langszij de boot opduikt is dit een meestal bangelijke ervaring.
En ben je er niet bang van dan ben je gewoon dom. Witte haaien, evenals Mako haaien zijn zelfs verantwoordelijk voor verschillende aanvallen op boten als ze gehaakt zijn.
Een groot aantal gehaakte witte haaien wordt verspeeld omdat ze zich in de lijn rollen. Dit kan je minimaliseren door te vissen met een minimale slipinstelling. Zelfs op een zware uitrusting wordt deze hierom meestal niet zwaarder gezet dan 11 tot 15kg.
Je kan het in de lijn rollen ook trachten te voorkomen door de vis zo min mogelijk zijwaarts te laten gaan. Dus door de boot steeds zo te manoeuvreren dat de haai steeds recht achter de boot is.  
In veel landen is de witte haai een beschermde diersoort.
 
   

Vistechnieken algemeen haaien/grondhaai

Klik hier voor dit artikel
 


 

Links naar Video's Youtube
https://youtu.be/ViVTCZplHMM
https://youtu.be/TsDUQpUfRzg
https://youtu.be/4CHIp2veXdM
 
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.