-
Voeg de droge delen samen volgens de juiste
hoeveelheden, laat u niet verleiden tot schattingen, maar meet ze af.
-
Meng het geheel droog door elkaar zodat het
een geheel vormt.
-
Bevochtig het met water tot het bijna
voldoende verzadigd is.
-
Druk het voor een eerste maal door een zeef,
en laat het daarna 15 tot 30 minuten staan.
-
Voeg nu nogmaals water toe tot het voeder de
juiste verzadiging heeft voor de wijze waarop u wilt vissen. Meestal is
dit zo, dat er gemakkelijk een voederbal van gemaakt kan worden, die goed
samenhoudt en bij verzadiging met water uiteen valt. Let er ook op
het voer niet te verzuipen door het toevoegen van te veel water op dit
moment. Om dit te vermijden maak ik in deze fase gebruik van een
waterverstuiver voor planten.
-
Wrijf het geheel terug door de zeef en
jou voeder is nu optimaal voor gebruik.
-
Voeg het levend
aas of andere ingrediënten pas aan het water toe.
|
Het voeder kan men klaarmaken 2-3 uur
voor de visbeurt, maar soms is het zelfs beter de avond vooraf, zeker
als het zoals voor brasem, minder direct maar langer moet werken. Doe
het klaargemaakte voer dan in een plastiekzak die je goed afsluit en
bewaar deze in de koelkast. Zo blijven geur en aroma het best bewaard.
Voor
voorn is het dan echter weer vaak gebruikelijk om juist voor de vissessie
aan het water een droge mengeling aan het reeds klaarstaande vochtige voer
toe te voegen om een directe en actieve werking te verkrijgen. Meng en bevochtig uw
voeder in een zo groot mogelijke emmer, dit voorkomt klontervorming van
het voeder. Men kan het voeder zeven,
en de grovere delen wegwerpen, of het voer door de zeef drukken. Afhankelijk van hoe fijn de ingrediënten zijn, en hoe luchtig het voer
moet zijn. Zeven doe ik meestal als ik vis in vijvers of op ondiep water.
Woon je in een streek waar het leidingwater
veel chloor bevat dat neem je best neutraal water.
Voeg je leem toe, doe dit na een eerste maal bevochtigen en zeven van
het lokvoer. Zeef de leem ook apart voor je deze aan de basis toevoegt.
Recepten, ingrediënten en
tips kunt u vinden in de verschillende hoofdstukken.
|