Home   Email  

 

Vistechnieken home
Hengels
Materiaal Divers
Voerkorven
Afsteunen
Werptechniek
Voeren
Lijnmontages
Het Vissen
Artikels

 

 

Vistechnieken - feedervissen - home
Klik op de afbeelding voor een vergroting
Klik op de knop Vistechnieken of op home in de kopbalk om terug te keren.

 

Witvissen is en blijft de meest populaire tak binnen de hengelsport.
Gebruikte men vroeger hiervoor alleen de vaste stok, dan is  met de komst van de feederhengels wel een drastische doorbraak geforceerd.

De feederhengel is, als het op witvissen aankomt vaak een dodelijk wapen op elk type water. Deze manier van vissen biedt tal van voordelen, buiten de simpelheid zelve !
In de eerste plaats kan men op een grotere afstand vissen, wat vaak resulteert in grotere vissen. De beetregistratie gebeurt altijd via de hengeltop en is daardoor bij verminderd gezichtsvermogen een goede uitkomst. Je kunt vlot en aangenaam vissen zonder steeds de hengel te moeten aftuigen. Daarbij geeft de soepele maar pittige hengel topsensatie tijdens de dril. Bij een korte sessie van enkele uurtjes kan de hengel reeds vooraf klaargemaakt worden. Je vist steeds in de directe omgeving van het lokaas. Ook vrij grote vissen als zeelt en karper die ons anders met een gebroken lijn achterlaten komen nu meestal in het schepnet terecht. Zelfs beginners behalen met de feeder gegarandeerd resultaat.

Maar in de eerste plaats is het een manier van vissen waarmee je op goede dagen
enorme vangsten kunt maken. Reden te over om ook deze manier van vissen te beoefenen.


 


Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.