<
 
Home   Email  

 

Home
Checklist materiaal
visreizen-Amerika
Andaman-India
Angola-2023
Costa Rica
Egypte
Florida
Frankrijk-1
Gabon
Gambia 2015
Gambia 2019
Ierland
Ijsland
Kenia
Madagascar 2011
Madagaskar 2012
Madagaskar 2013
Madagaskar 2015
Oostenrijk
Portugal
Roemenie
Roemenie 2018
Senegal divers
Senegal 2005
Senegal 2006
Senegal 2010
Spanje-2014
Spanje-2010
Sri Lanka
Suriname 2005
Suriname 2006
Thailand 2008
Thailand 2009
Zimbabwe
Zweden
Nederland-Uitheester

 

 

Visumbuitenland.nl

Keizersgracht 391A 1016 EJ Amsterdam

 

                                 

Sportvisvakantie in de Verenigde Staten
 

Vissen is een van de populairste outdoor activiteiten in de Verenigde Staten. In 2019 trokken meer dan 50 miljoen Amerikanen naar de wateren om zich bezig te houden met zoetwater-, zoutwater- en vliegvisactiviteiten. Het land heeft schitterende sportvislocaties. Hier vind je enkele voorbeelden en lees je meer over het visum dat je nodig hebt voor je sportvisvakantie in Amerika.

 

Beste bestemming voor baars: Lousiana

Visliefhebbers kunnen de beroemde zeebaarsvisserij van de Amerikaanse staat Louisiana verkennen met de Louisiana Bass Trail. Dit nieuwe initiatief in Noord-Louisiana biedt de mogelijkheid om te vissen in zeven meren in acht staatsparken, zoals Caney Lake in Jimmie Davis State Park en Toledo Bend Reservoir in North- en South Toledo Bend State Park. Om deel te kunnen nemen aan de Louisiana Bass Trail heb je een “Bassport” nodig die je op kunt halen bij elk van de deelnemende parken of je kunt hem online aanvragen. Als je op ten minste vier stops hebt gevist kun je prijzen winnen.

 

Forel in Colorado, CaliforniŽ en Arizona

Ervaren vissers kunnen naar de staat Colorado gaan voor bijna 10.000 kilometer bevisbare rivieren, 520 kilometer Gold Medal beken en meer dan 2.000 meren en reservoirs in een prachtige omgeving. Er zijn hier genoeg plekken om gedurende alle vier de seizoenen te vissen. Een hoogtepunt is de Gunnison River; het is de beste plek om de grootste en meeste vissen te vangen. Rocky Mountain National Park staat vooral bekend om forelvissen.

Sportvissers die een wilde forel van trofeeŽnformaat willen vangen moeten naar CaliforniŽ gaan. Enkele van de beroemdste vliegvisrivieren van de staat lopen tussen de vulkaantoppen van Mt. Shasta en Mt. Lassen. Een must-fish is de 25 kilometer lange Fall River – een top hengelbestemming in Noord-CaliforniŽ met kristalhelder, ijskoud bronwater. Een ander hoogtepunt voor ervaren sportvissers is Pit River.

Het landschap van de staat Arizona is zo veel meer dan de spectaculaire woestijn en de Grand Canyon waar het zo beroemd om is. De rivieren die door de prachtige White Mountains stromen, zijn beroemd om hun regenboog-, bruine- en beekforel. Sportvissers gaan naar deze rivieren op meer dan 3 kilometer hoogte om het hele jaar door hun hengel uit te gooien naar baars, meerval en forel.

 

Superlocatie voor zalm: Idaho

Ook in Idaho kan er uitstekend op forel gevist worden. Idaho is voor sportvissers echter vooral aantrekkelijk vanwege de gevarieerde vismogelijkheden – met glinsterende meren, grote stuwmeren en beken waar je in de  lente, zomer of herfst prachtige grote koningszalm of steelhead vangen. Idaho is de enige staat in het binnenland van het westen van Amerika waar je deze vissen kunt vangen.

Voor elk wat wils in Tuolumne County, CaliforniŽ

Toulumne County (CaliforniŽ) ligt in het hart van het Yosemite National Park en heeft meer dan 78 meren om uit te kiezen, elk met een overvloed aan verschillende vissoorten om te vangen. Behalve vissen zijn er in dit prachtige gebied nog tal van andere activiteiten op het water te beleven, zoals bij Pinecrest Lake en Marina, die van april tot oktober geopend zijn en motorboten, paddleboards, kajaks en zeilboten te huur aanbieden.

 

ESTA aanvragen voor je sportvisvakantie in de VS

Voor een sportvisvakantie in Amerika moet je een ESTA (“Electronic System for Travel Authorization”) aanvragen. Het <a href="https://visumbuitenland.be/amerika" title="ESTA">ESTA USA</a> is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. Het gaat om een elektronisch document dat na invullen van het ESTA formulier binnen maximaal 3 dagen per e-mail toegestuurd wordt. Je hoeft hiervoor dus geen bezoek te brengen aan de ambassade of het consulaat. Het ESTA Amerika is 2 jaar geldig voor een onbeperkt aantal reizen van elk maximaal 90 aaneengesloten dagen. Als je langer dan 90 dagen in Amerika wil blijven of niet aan de voorwaarden van het ESTA voldoet moet je een visum voor Amerika aanvragen

 

Klik op de banner voor de site

 

                        

Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.