Home   Email  

 

Home
Checklist materiaal
visreizen-Amerika
Andaman-India
Angola-2023
Costa Rica
Egypte
Florida
Frankrijk-1
Gabon
Gambia 2015
Gambia 2019
Ierland
Ijsland
Kenia
Madagascar 2011
Madagaskar 2012
Madagaskar 2013
Madagaskar 2015
Oostenrijk
Portugal
Roemenie
Roemenie 2018
Senegal divers
Senegal 2005
Senegal 2006
Senegal 2010
Spanje-2014
Spanje-2010
Sri Lanka
Suriname 2005
Suriname 2006
Thailand 2008
Thailand 2009
Zimbabwe
Zweden
Nederland-Uitheester

 

 

Visreis - IJsland  
 

 

    Juli 1996   
Klik op de foto voor een vergroting

Dit was eveneens geen visvakantie, en alle hengels waren mooi thuis gebleven, in overleg, of moet ik zeggen op bevel van moeder de vrouw. Toen we echter gedurende de rondreis in een toneelzaaltje in Garour moesten overnachten, zag ik een visser naar huis stappen met 2 zalmen en 2 zeeforellen van zeker 6-7 kg. Deze kwamen van een riviertje dat vlakbij lag, maar waarvan ik de naam niet weet. Vanaf dat moment besloot ik als het even kon toch een hengel uit te werpen. Een eerste kans kreeg ik bij een bootuitstapje naar het eiland Papey, zo'n 12 km uit de kust. Van de schipper kon ik een hengel lenen, en terwijl mijn  mede reizigers een korte wandeling op het eiland maakten, visten de kapitein en ik een honderd meter buiten de haven. Verder kon niet omdat we ze binnen het uur terug moesten oppikken. Ondanks die korte periode wist ik toch enkele kleine pollaks te vangen. 

Een volgende kans kreeg ik toen we een uitstap moesten maken naar een krater, en we diezelfde avond zouden terugkeren naar onze plaats van vertrek. Dat was in Skaftafel. Hier lopen talloze rivieren richting zee.  Via via, wist ik een afspraak te maken met de eigenares van een stuk rivier waarvoor er dagvergunningen te verkrijgen waren, daarbij  mocht ik haar persoonlijke vliegvis uitrusting gebruiken. Ik kreeg 2 stukken rivier toegewezen, en begon ieder veelbelovend plekje af te vissen. In het begin met droge vliegen, maar dat werkte niet, waardoor ik  veranderde naar natte vliegen en nimfen. Hoe verder ik de rivier stroomopwaarts beviste , hoe meer vissen ik wist te vangen.  Beekforel, maar geen echt grote vissen. Ze waren echter wel massaal aanwezig, en toen ik het vissen op deze plaats wat door begon te krijgen, was bijna iedere worp goed voor een forelletje. Toen ik plots een andere vliegvisser tegenkwam, bleek dat ik reeds 5 stukken rivier te ver was van de mij toegewezen plaatsen. Het stoorde hem echter niet, en mij evenmin, zodat ik rustig verder viste.

Ik beleefde er een mooie dag, en weet zeker dat er hier in IJsland heus wel beter is, maar ik was tevreden met deze kans en die dag. En wie weet ! 

 


Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.