<
 
Home   Email  

 

Home
Checklist materiaal
visreizen-Amerika
Andaman-India
Angola-2023
Costa Rica
Egypte
Florida
Frankrijk-1
Gabon
Gambia 2015
Gambia 2019
Ierland
Ijsland
Kenia
Madagascar 2011
Madagaskar 2012
Madagaskar 2013
Madagaskar 2015
Oostenrijk
Portugal
Roemenie
Roemenie 2018
Senegal divers
Senegal 2005
Senegal 2006
Senegal 2010
Spanje-2014
Spanje-2010
Sri Lanka
Suriname 2005
Suriname 2006
Thailand 2008
Thailand 2009
Zimbabwe
Zweden
Nederland-Uitheester

 

 

Visreis - Gambia 2019 Extra

 
 

        Extra   
Klik op de foto voor een vergroting


Boeking :

Ook nu weer alles opgezocht en geboekt via het internet.
Vliegticket.be  air maroc
Vertrek zaventem 3sep 18.40u  aankomst 4sept 01.10 u
Terug 10 sept 2.10  aankomst 10sept 11.40
bagage 2 x 23 kg +10kg handbagage
Prijs 1465 voor 2 personen

5 dagen vissen waarvan  4dagen rivier 1dag tarpon. Boot exclusief voor ons prijs 1045

Hotel senegambia beach hotel
6 nachten met ontbijtbuffet  prijs 408 euro

Totaal prijs per persoon 1459


Voorbereiding vooraf:
De bedoeling was om deze maal niet op zee te gaan wegens de zeeziekte van mijn vismaat. Dus alleen vissen op de rivier. Wat inhoud, kleinere vis zoals croakers, botervis en kleine kapitein,  alhoewel we ook een dag speciaal op tarpon gaan vissen. In deze periode zitten er normaal geen grote tarpons, maar je weet maar nooit, daarom ook een zwaardere combinatie meegenomen.

Hengel uitrusting  van mij persoonlijk :

Hengels
Rhino specialist 2.4m werpgewicht max 300gr
Shimano speedmaster 2.6m  120gr
Renryu all rod  2.4m 30/110gr
Molens
Shimano stella  5000  12/00 8.6kg
Shimano stella  8000  18/00 15.8kg
Shimano stella 20000  45kg
Ander materiaal:
Onderlijnen van verschillende diktes uit fluocarbon.
Wartels, lood, haken, staaldraad, sleeves en andere benodigheden als tang, onthakers enz...
 
Vismethode:
Hoofdzakelijk visten we met een schuivende bodemmontage waarbij het lood met een glijder op de hoofdlijn werd bevestigt.  Gewicht lood op rivier tussen de 50 en 90gr. Op zee tussen de 90 en 125gr.
Aan de geweven hoofdlijn werd een 1.5m onderlijn uit fluo-carbon bevestigt met daar aan een haak 2/0.
De onderlijn in verhouding tot de gebruikte hoofdlijn maar nooit minder dan 30/00.

Op Tarpon en Kapitein werden er vaak ook twee hengels uitgelegd met een dobber en levende aasvissen. Deze kwamen aan een 3/4 meter lange onderlijn uit fluocarbon van 100/150 LB. Helaas mochten wij er deze maal geen vangen.
Beoordeling vissen:
We waren er gedurende de periode genoemd lage zee, wat inhoud dat het getij veel minder is dan bij hoge zee. Dit houd ook in dat de vis veel minder de rivier optrekt. Dus de slechtste periode.  Het vissen op de rivier was dan ook bar slecht. De moeilijkheid is echter om vooraf getij tabellen te vinden, wat ons tot nu toe niet lukte.
Dus als je de mogelijkheid hebt, gaan bij hoge zee met een groter getij verschil.
Het beste aas voor grotere vis zijn levende sardines die je zelf moet vangen. Als tweede komen kleine harders. Deze kan je eventueel door een werpnetvisser laten vangen in en rond dayton bridge. Kost je ongeveer 200 dalasi (4€) voor circa 20 tot 40 stuks. Ander gebruikt aas zijn garnalen en stukjes vis. De garnalen zijn soms superieur bij het vissen op de rivier, maar dat was deze reis een teleurstelling.
Wil je echt grote exemplaren vangen dan moet je de zee op en dit met levend aas.
Courant zijn dan casava, kapitein en ladyfish en deze zijn meestal beduidend groter dan op de rivier.
Evenals bijna overal op zee is het wisselend tij de beste periode. Wat inhoud dat je gedurende 3.5 uur per dag goed kan vangen en het buiten die periodes vaak aanmodderen is.
Hier kan je het getij raadplegen :
 

https://tides4fishing.com/af/gambia/banjul


 

Hotel:
Senenegambia beach hotel 
Zeer goed en groot hotel met ruime en nette kamers. Deze liggen wel soms ver van het hoofdgebouw. Restaurant en bar waar bijna iedere avond wel iets georganiseerd wordt, De prijzen zijn er wel iets hoger dan buiten het hotel.
Ontbijt buffet voldoet maar is iedere dag bijna identiek. Brood, koffie, thee, ontbijtgranen, ei of omelet naar keuze met spek-worstjes-bonen, 6 soorten confituur, kaas en vlees beleg (3soorten), pancakes, 3 soorten fruit en verder nog een klein hoekje met typische Gambiaanse kost.
Ook nog even melden dat de kamerprijzen veel hoger zijn wanneer je rechtstreeks bij het hotel boekt en niet via het internet.
Wij betaalden 68 euro voor een 2persoonskamer en moesten 97 euro bijbetalen voor de extra nacht. Wil je op de laatste dag de kamer langer houden dan 12uur, dan rekenen ze ook een extra kost aan die niet in verhouding is.
Er zijn 2 zwembaden en de tuin is behoorlijk groot. Er komen zelfs regelmatig apen.
Wil je massages, dat kan maar je wordt dan wel met de taxi naar een ander hotel gebracht. Zelf deden we een volledige body massage van 1uur voor de prijs van 700 dalasi.
Verder vriendelijk en behulpzaam personeel. Een aanrader.  
ETEN :
Eten kan je in het hotel restaurant maar is duurder. In de straat buiten het hotel zijn talrijke restaurants van verschillende origine. Gambiaans, Westers, Chinees, Italiaans, Nederlands, Libanees, enz.
De prijzen variŽren maar zijn in verhouding goedkoop. Van 10 tot 15 euro voor een voorgerecht en hoofdgerecht met een consummatie.
Entertaiment :
Het uitgangsleven beperkt zich in voor toeristen gecreŽerde buurten met restaurants en bars. In het seizoen is het er dan ook overdruk, maar dat was nu voor ons een stuk rustiger. Er zijn  bars, casino's, wisselkantoren, kleine chops en taxidiensten.
Met deze laatste moet je steeds onderhandelen over de prijs die sterk kan verschillen.
Bezienswaardigheden:
Je kan uitstapjes boeken naar verschillende plaatsen. Doe hiervoor het best beroep op een dienst juist rechts buiten het hotel waar ze verschillende uitstapjes aanbieden. Dit is in verhouding vrij goedkoop. +- 3000 dalasi voor een volledige dag met een vijftal stops.
Verwacht echter niet te veel van de zogenaamde bezienswaardigheden. Deze zijn vaak minimalistisch. Zelf vond in de markt en de slangenfarm de moeite waard om te doen.
 
 

 

Copyright © 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.